Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 48 чоловік

ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ

Дата: 10 грудня 2017 о 21:48
Автор: Марчук Н. Д.
399 переглядів

Метою проведення тижня знань з основ безпеки життєдіяльності в цілому стало навчання і виховання дітей з питань  захисту життя і здоров'я у надзвичайних ситуаціях; розуміння цінності власного життя та здоров'я, основ здорового способу життя; правил безпечної поведінки на ігрових і спортивних майданчиках під час ручної праці; правил безпечного перебування на вулицях, правил поводження з незнайомими людьми; навичок безпечної поведінки при агресивному поводженні однолітків або дорослих

Відповідно до п. 9.1 Плану основних заходів цивільного захисту закладів освіти Чернівецької області на 2017 рік, затвердженого наказом Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 24.02.2017 № 73 «Про затвердження плану основних заходів цивільного захисту закладів освіти Чернівецької області на 2017 рік»,  п. 17 Комплексного плану заходів щодо попередження надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і пожежної безпеки в осінньо-зимовий період 2017/2018 років, затвердженого наказом Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 06.11.2017 №500,  листа Управління ДСНС і Чернівецькій області  від  06.11.2017 № 07/5099, листа Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 10.11.2017 №01-31/2833, наказу управління освіти Кельменецької РДА № від 13.11.2017 № 155 «Про проведення тижня знань з основ безпеки життєдіяльності в закладах освіти району» та з метою пропаганди здорового, активного способу життя, вивчення і використання на практиці правил основ безпеки життєдіяльності, попередження загибелі та травматизму дітей при виникненні різного роду надзвичайних ситуацій,  в Бузовицькому НВК з 27листопада  1 грудня 2017 року проведено  Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.

Оновлено методичні матеріали для забезпечення популяризації серед дітей та молоді безпечного способу життя, пропаганди професії рятувальника (розробка бесід, лекцій, вікторин, конкурсів, ігор, змагань, тощо. Здійснено моніторингові дослідження стану підготовленості учнів, (вихованців) до вмілих дій в умовах надзвичайних ситуацій. Проведено лекції, уроки, виступи з питань основ безпеки життєдіяльності, виникнення яких характерне для відповідного періоду. Проведено роботу щодо формування навичок безпечної поведінки дітей

Метою проведення тижня знань з основ безпеки життєдіяльності в цілому стало навчання і виховання дітей з питань  захисту життя і здоров'я у надзвичайних ситуаціях; розуміння цінності власного життя та здоров'я, основ здорового способу життя; правил безпечної поведінки на ігрових і спортивних майданчиках під час ручної праці; правил безпечного перебування на вулицях, правил поводження з незнайомими людьми; навичок безпечної поведінки при агресивному поводженні однолітків або дорослих; уявлень про стихійні природні явища (землетрус, повінь, буря, ожеледиця, гроза, град тощо), ознайомлення дітей з їх природою, характерними ознаками, негативними наслідками; уявлень про основні правила поведінки в екстремальних ситуаціях; обережного поводження з ліками, хімічними, речовинами і побутовою хімією; відчуття небезпеки щодо вогню, електричного струму і правил пожежної безпеки.

Під час проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності перевірено стан та забезпеченість медичного обладнання. Поповнено аптечку швидкої допомоги в медичному кабінеті та в усіх вікових групах. Перевірено  стан пожежних щитів та пожежного інвентарю, стан електричного, опалювального обладнання, приміщень та території.

Практичним психологом Рементовим Р.М. проведено лекцію "Морально-психологічна підготовка працівників НВК до дій в екстремальних ситуаціях".

З педагогічним та технічним персоналом проведено «Методичну сесію» з метою ознайомлення з основними нормативно-правовими актами з питань безпеки життєдіяльності.  

В роботі з учнями особливу увагу звернули на такі питання:

      правила дорожнього руху

      пожежна безпека

      поведінка в екстремальних ситуаціях

      поведінка у побуті

      Основні види дорожньо-транспортних пригод. Поведінка у разі дорожньо-транспортної пригоди (з учнями 7–9-х класів)

      Безпека руху велосипедиста (з учнями 1–4-х класів)

Проведено конкурс малюнків на тему "Здоровий спосіб життя очима дітей" для учнів 1–7-х класів та конкурс віршів про правила дорожнього руху для учнів 1–7-х класів.   Великого розмаху набуло Практичне заняття "Дії у надзвичайних ситуаціях", та захист учнівських проектів на теми "Шлях до безпечного життя", "Формула безпеки".   В рамках проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності 30 листопада 2017 року проведено День цивільного захисту. Здійснено навчальну евакуацію  учнівського педагогічного та технічного персоналу в разі надзвичайної небезпеки.

          В дошкільному підрозділі тижня знань з основ безпеки життєдіяльності проводився за тематичними днями:

Перший день   "День здоров'я"

Другий день  "Сам вдома"

Третій день "Вогонь - друг або ворог"

Четвертий день "Ми - пішоходи та пасажири".

П'ятий день «Екологознайко»

Робота проводилась у дитячих групах і в групах батьків за тематикою охорони здоров'я та життя дітей і була спрямована на виховання у дітей почуття свідомого та обов'язкового виконавця установлених правил і норм поведінки при спілкуванні на вулиці з однолітками та старшими за віком людьми, в місцях переходу вулиці, у місцях купання, у відкритих водоймищах; формування вмінь щодо користування вдома газом та електричними побутовими приладами, іграшковими і малими транспортними засобами біля свого будинку тощо.

У роботі з батьками наголошувалось на їх особистій відповідальності за виховання у своїх дітей духовного і фізичного здоров'я, як основної передумови їх щасливого майбутнього, майбутнього нашої Батьківщини – України. Духовність і мораль батьків - взірець для дітей.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.